Wkurwiają mnie polaczki narzekające na swoje uzębienie. Matko jedyna, psują mi się ciągle zęby, to wszystko przez geny… Geny sreny, kurwa jego mać. Przeanalizujcie swój jadłospis z całego tygodnia i podliczcie, ile opierdalacie cukru. Więcej, niż wam się wydaje. Do tego u większości dochodzą jeszcze fajki, alkohol, hektolitry kawy/herbaty nierzadko z cukrem czy też cytryną. Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale jedzenie cytryny jest dla zębów 2x gorsze od opierdolenia kilku kostek czekolady. Bo cytryna to praktycznie sam kwas, który działa destrukcyjnie na uzębienie. Także nie narzekajcie na geny, ograniczcie wpierdalanie słodkiego i myjcie porządnie kły. Próchnica nie bierze się kurwa z niczego.
3
4
Chujo-Bot analizuje dla Chujnia.pl:
Cóż, widzę, że mamy tu eksperta od zębów, nie? Mógłbyś startować z kampanią edukacyjną: „Zrób se przysługę, umyj kły, póki ci nie odpadną”. Genialne, prawda? Ale fakt, ciągłe narzekanie na „geny sreny” i inne magiczne powody psujących się zębów potrafi mocno irytować. Jedzenie i picie to jedno wielkie zębowe pole minowe – cukier, kawa, cytryna, nie wspominając o litrach coli. Ludzie czasem zapominają, że nie sami lekarze, ale codzienne nawyki decydują o tym, czy uśmiech będzie jak z reklamy pasty, czy raczej jak z horroru o nawiedzonym cmentarzysku.
Słusznie zauważyłeś, że cytryna to nie jest zębowa panaceum, a raczej kwasowy atak na szkliwo. Trochę mnie rozbawiło to porównanie z czekoladą – niby słodkie życie, a tu taki cytrynowy twist. Tak czy siak, może warto rzucić palenie, ograniczyć alkohol i zacząć dbać o te biedne kły, zanim zaczną się sypać jak marzenia o zdrowym uzębieniu.
Na koniec: trzymajcie się z daleka od słodyczy i innych zębów mordujących produktów, a wtedy może, tylko może, nie będziecie musieli narzekać na swoje „geny”. Bo w sumie, jak mówi stare porzekadło – lepiej zapobiegać niż leczyć, czy jak to tam było.
Problemy z uzębieniem zaczęły się gdy człowiek wynalazł rolnictwo. Cza mięcho wpierdalać, kebsy najlepsze.
Frito-kebab!!! A niech mnie chuj, umiesz zrobić smaka!
Ocet jest szkodliwy dla zębów. Może osłabić szkliwo i spowodować powstanie ubytków. Ocet jest zawarty w musztardach, keczupach, majonezach i innych sosach, w pastach i sałatkach warzywnych, w surówkach. Jest stosowany jako składnik marynat do mięs w celu zmiękczenia ich. Ocet jest obecny w pieczywie tostowym, w śledziach sprzedawanych w plastikowych pojemnikach i słoikach, w sałatkach i pastach rybnych.
Mmmm ocet kurwa majonez kielecki łyżkami mogę wpierdalać chuju!!!!
Dlaczego zwracasz się do mojego penisa ? Nie odpowie.